Rangka Hujahan

* Rangka hujahan ini sekadar gambaran asas kausa tindakan/pembelaan anda. Sila buat kajian keseluruhan dan ubah rangka hujahan mengikut kesesuaian fakta sendiri.



PEMBELAAN
Dengan izin Tuan/Puan/Yang Arif,
  1. Topik
    • Hak asasi manusia, Bahagian II Perlembagaan
    • Kausa seksyen 130T, 130O, 130K, 212, 221 Kanun Keseksaan dan Perkara 126 Perlembagaan
    • Kes Berperlembagaan Khas, Bab II Perlembagaan - Hak Asasi Manusia; Perkara 3 Peraturan-peraturan Kesihatan Antarabangsa 2005: Perkara 4 (1) dan 128 (2) Perlembagaan dan Kaedah 31 Kaedah-kaedah Mahkamah Persekutuan 1995
  2. Pihak
    • Pendakwa (rujuk kausa kesalahan Seksyen 130O Kanun Keseksaan material)
    • (Diri sendiri)
  3. Permohonan
    • Tidak bersalah
  4. Ringkasan alasan
  5. Fakta
  6. Fakta utama/perundangan
    • KKM mengamalkan RTK-Ag dan mengesahkan ‘less accurate’ berbanding PCR untuk bukti ‘jangkitan’. Pencipta PCR mengesahkan "It (PCR) doesn't tell you that you are sick," dan Mahkamah Rayuan memutuskan “If a person has a positive PCR test at a cycle threshold of 35 or higher...the chances of a person being infected are less than 3%. The probability of the person receiving a false positive is 97% or higher”. Saintis tidak menemui “Certified Reference Materials” untuk SARS-CoV-2. Kesemua dokumen rasmi China dan WHO tidak mempunyai bukti pengasingan virus SARS-CoV-2. Pakar dalam Statement of Virus Isolation (SOVI) menegaskan “We are correct. The SARS-CoV-2 virus does not exist!”
  7. Isu
      (rujuk sini)
    • Tiada bukti "jangkitan" penyakit dikehendaki seksyen 2 (1) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 dan Perkara 1 (1) dan 3 Peraturan-peraturan Kesihatan Antarabangsa 2005
    • Saya berjaya kemukakan bukti prima facie "perbuatan pengganas" menurut Seksyen 32, 202, 130M, 130B (2)(3), 166/217 dan 221, 212, 130K / 130T / 130O Kanun Keseksaan. KKM tidak dapat kemukakan bukti "jangkitan" penyakit serta melanggar Bab II Perlembagaan, Perkara 3 Peraturan-peraturan Kesihatan Antarabangsa 2005.
  8. Perundangan
    • Mahkamah Persekutuan (Dr. Stefan Lanka)
    • Mahkamah Rayuan (Lisbon, lampiran)
    • Mahkamah selainnya



  9. Justifikasi
  10. Kesimpulan



TUNTUTAN - 10 PERENGGAN UTAMA
Dengan izin Tuan/Puan/Yang Arif,
  1. Topik
    • Hak asasi manusia, Bahagian II Perlembagaan
    • Torts (vikarius liabiliti, dan kausa Seksyen 130T, 130O, 130K, 212, 221 Kanun Keseksaan dan Perkara 126 Perlembagaan)
        (mengikut kesesuaian, dapatkan nasihat peguam anda)
      • Misfeasance
      • Breach of statutory duties
      • Fraudulent misrepresentation
      • False imprisonment
      • Assault and Battery
      • Tresspass
      • Nuisance
    • Kes Berperlembagaan Khas, Bab II Perlembagaan - Hak Asasi Manusia; Perkara 3 Peraturan-peraturan Kesihatan Antarabangsa 2005: Perkara 4 (1) dan 128 (2) Perlembagaan dan Kaedah 31 Kaedah-kaedah Mahkamah Persekutuan 1995
  2. Pihak
    • Plaintif (anda)
    • Defendan
      • Perdana Menteri
      • Menteri/Kementerian
      • Pengarah Jabatan
      • Hakim Seksyen 14 (1) Akta Mahkamah Kehakiman 1964; s.52, 217, 218, 219 Kanun Keseksaan; Kod Etika Hakim 2009
      • Penjawat awam/ doktor
      • Parti Politik / UMNO
      • Kerajaan Malaysia
      • Badan Antarabangsa
      • Peniaga/ Media
      • Syarikat/majikan
      • Majlis/Pertubuhan
      • Pharma/Sesiapa sahaja
  3. Permohonan
  4. Ringkasan alasan
    • Permohonan bermerit kerana KKM/defendan (Seksyen 130K, 130T, 130O, dan 166/167/217/218/219 Kanun Keseksaan) melakukan "perbuatan pengganas"
  5. Fakta
  6. Fakta utama/perundangan
    • KKM mengamalkan RTK-Ag dan mengesahkan ‘less accurate’ berbanding PCR untuk bukti ‘jangkitan’. Pencipta PCR mengesahkan "It (PCR) doesn't tell you that you are sick," dan Mahkamah Rayuan memutuskan “If a person has a positive PCR test at a cycle threshold of 35 or higher...the chances of a person being infected are less than 3%. The probability of the person receiving a false positive is 97% or higher”. Saintis tidak menemui “Certified Reference Materials” untuk SARS-CoV-2. Kesemua dokumen rasmi China dan WHO tidak mempunyai bukti pengasingan virus SARS-CoV-2. Pakar dalam Statement of Virus Isolation (SOVI) menegaskan “We are correct. The SARS-CoV-2 virus does not exist!”
  7. Isu
      (rujuk sini)
    • Tiada bukti "jangkitan" penyakit dikehendaki seksyen 2 (1) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 dan Perkara 1 (1) dan 3 Peraturan-peraturan Kesihatan Antarabangsa 2005
    • Perbuatan pengganas menyebabkan kerosakan sel darah yang serius; dan boleh menyebabkan kecederaan/kematian selepas divaksin.
    • Saya berjaya kemukakan bukti prima facie "perbuatan pengganas" menurut Seksyen 32, 202, 130M, 130B (2)(3), 166/217 dan 221, 212, 130K / 130T / 130O Kanun Keseksaan. KKM tidak dapat kemukakan bukti "jangkitan" penyakit serta melanggar Bab II Perlembagaan, Perkara 3 Peraturan-peraturan Kesihatan Antarabangsa 2005.
  8. Perundangan
    • Mahkamah Persekutuan (Dr. Stefan Lanka)
    • Mahkamah Rayuan (Lisbon, lampiran)
    • Mahkamah selainnya



  9. Justifikasi
  10. Kesimpulan
    • Pohon perintah seperti dipohon dan kos.